Károlyi-Csekonics Rezidencia

A rezidencia építésének története a 19. századi dualista időkre nyúlik vissza. A rezidenciát Csekonics Margit kapta nászajándékba szüleitől, tervezésével a bécsi Fellner és Helmer Irodát bízták meg, ők építették többek között az Operaház és a Vígszínház épületét is. A munkálatok 1881-ben kezdődtek, a palota neobarokk stílusban épült és a kor mágnásainak ízlését tükrözte, eredeti jellegéből nem sokat veszített az évek során. Gróf Károlyi István országgyűlési képviselő és felesége, Csekonics Margit otthonukat a társasági élet központjává tették, a rezidencia számos bálnak és összejövetelnek adott otthont. 

A hallba lépve a faragásokkal gazdagon díszített, impozáns lépcső ragadja meg a figyelmünket, amely felvezet az emeleti termekhez. Itt található a Bálterem, amely akár 300 fő befogadására is alkalmas, és konferenciák, bálok, esküvők ideális helyszíne. A Csekonics teremben akár 100 fő is kényelmesen elfér, sajtótájékoztatók, partnertalálkozók, állófogadások tarthatóak itt. Az Előadóterem a moziszerűen elrendezett fix széksoroknak köszönhetően vetítések, szekcióülések helyszínéül szolgálhat. 

A Rezidenciában a vendéglátás is megoldott, kávészünettől a gálavacsoráig mindenre van lehetőség az impozáns termek valamelyikében vagy akár a Hallban is. A gyönyörű épület a Kálvin tér közvetlen közelében található, tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető.

1088 Budapest, Múzeum utca 17.

http://www.wekerle.gov.hu/?oldal_id=743 »

Kikkel fog együtt dolgozni?

Kérjen ajánlatot tőlünk »